Siirry sisältöön

Huoltoajo-oikeus Valkjärven varausleirialueelle

Hae ajo-oikeutta

Kauppias

Repovesi Kulunvalvonta, Metsähallitus saimaa@metsa.fi +358 40 556 3286 Y-tunnus: 0116726-7 Kauppiaan ehdot

Isot ryhmät, joilla on paljon huoltotarvikkeita ja muuta varustusta, voivat hakea varauksensa ajaksi huoltoajo-oikeutta Valkjärven varausleirialueelle. Ajoneuvoa ei kuitenkaan saa pysäköidä tai säilyttää leirialueella, vaan ajoneuvo tulee viedä aina takaisin Saarijärven sisääntulon parkkialueelle kun sitä ei käytetä huolto-ajossa. 

Ajo-oikeus koskee vain yhtä ajoneuvoa.

Sopimusyrittäjät voivat myös hakea huoltoajo-oikeutta

Mikäli Valkjärven varausleirialueen varaaja käyttää Repoveden kansallispuiston sopimusyrittäjien palveluja, voivat sopimusyrittäjät hakea erikseen ajo-oikeutta alueelle palvelujensa tuottamiseksi.

Ajo-oikeuden hakeminen

 • Valitse päivämääräväli, jolle haet ajo-oikeutta. Välin tulee olla sama kuin vahvistettu varausleirialueen varaus.
 • Hae huoltoajo-oikeus
 • TÄRKEÄ! Kerro lisätiedoissa perusteet, joilla haet ajo-oikeutta. Kerro ryhmästäsi, ryhmän koosta, toimintanne laadusta ja periaatteista, suunnitelmastanne käyttää ajoneuvoa ja minkä takia huoltoajo on oleellinen tapahtumanne onnistumisen kannalta. Perustele tarpeesi huolellisesti, sillä ilman painavia syitä ajo-oikeutta ei myönnetä.

Käsittelyaika

Hae ajo-oikeutta ajoissa. Käsittelyaika hakemuksille on 3-4 työpäivää.

Ajo-oikeuden ehdot

Moottoroidulla ajoneuvolla liikkuminen kansallispuiston alueella on luvan varaista. Tällä sopimuksella ajo-oikeuteen merkitty vastuuhenkilö sitoutuu noudattamaan Repoveden kansallispuistossa ja Aarnikotkan metsän luonnonsuojelualueella tapahtuvaan ajoneuvolla liikkumiseen annettuja ehtoja, periaatteita ja ohjeita.

 • Ajoneuvolla tarkoitetaan henkilöautoa, pakettiautoa tai moottoripyörää tai muuta moottoroitua ajoneuvoa.
 • Ajo-oikeus koskee vain yhtä (1) ajoneuvoa.
 • Vastuuhenkilön tulee itse olla ajoneuvon kyydissä liikuttaessa luvanvaraisella alueella.
 • Ajo-oikeutta ei voi siirtää kolmannelle.
 • Ajo-oikeus koskee vain ajo-oikeuteen merkittyä reittiä ja kohdetta. Reitti alkaa aina kansallispuiston sisääntulon puomilta. Reitiltä tai kohteesta ei saa poiketa eikä matkalla saa pysähtyä.
 • Ajoneuvon saa pysäköidä ajon kohteeseen vain jos kohteena on yksityinen kiinteistö ja kiinteistön omistaja/haltija on sallinut erikseen ajoneuvon pysäköinnin kiinteistönsä rajojen sisällä tai kohteeseen on erikseen annettu oikeus pysäköidä.
 • Ajoneuvo tulee olla poistettu kansallispuiston luvanvaraiselta alueelta ennen kuin ajo-oikeuden voimassaoloaika päättyy.
 • Ajonopeus puistossa on enintään 30 km/h.
 • Ajoneuvo, sen sijainti ja esillä oleva ajo-oikeus voidaan puiston sisällä kuvata ja lähettää kulunvalvontarekisteriin

Näitä ehtoja voidaan täydentää erillisillä ohjeistuksella joko kirjallisesti etukäteen, puomilla, reitillä tai kohteessa. Kansallispuiston alueella määräävän ohjeistuksen antaa aina Metsähallitus. Yksityisen kiinteistön ja siihen liityvän tienkäyttöoikeuden osalta ohjeistuksen antaa kiinteistön omistaja/haltija.

Ajo-oikeus on voimassa vain Saarijärven sisääntulon puomin ja Valkjärven varausleirialueen välisellä huoltotien alueella. Poikkeaminen tästä alueesta on kielletty.

Ilman ennakkoon hyväksyttyä huoltoajo-oikeutta, huoltoajoa varausleirialueelle ei ole mahdollista saada.

Sopimussakko

Sopimuksen ehtojen noudattamatta jättäminen johtaa tämän sopimuksen välittömään purkuun, ajoneuvon poistamiseen kansallispuiston alueelta vastuuhenkilön kustannuksella sekä 200 euron kertakorvaukseen säännön rikkomisesta.

Ajo-oikeuden voimassaoloaika

Ajo-oikeus on aina maksimissaan Valkjärven leirialueen varauksen mittainen. Ajo-oikeus on voimassa vahvistetussa hakemuksessa määritellyn ajan.